Emlak Gündemi Haberleri – Şehir Emlak

Konut Kredisi Başvuru Şartları

Konut Kredisi Başvuru Şartları

Konut Kredisi, ev sahibi olma hayali kuran birçok kişinin başvurduğu birincil yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde ev fiyatlarının oldukça fahiş rakamlara ulaşması, birikim yaparak ev alma hayalini ortadan kaldırıyor. Asgari ücret gelir düzeyine sahip ailelerde, eşlerden ikisinin de çalışması durumunda, eve giren maaşın birisini kira öder gibi kredi borcunu ödeyerek ev sahibi olma fikriyle kredi kullanmaya teşvik ediliyor. Konut Kredisi Başvuru Şartları ve koşulları arasında yer alan maddeleri gerçekleştirerek, sizde hayalini kurduğunuz eve sahip olabilirsiniz. Gerekli başvuru sürecinizi tamamladıktan sonra, SPK ( Sermaye Piyasası Kurulu ) tarafından sertifika verilmiş olan ekspertiz şirketleri tarafından belirlenen eksper, satın alacağınız konutu incelemeye geliyor. Oluşturduğu eksper raporu ile bankaya bilgi sunduktan sonra, banka bilir kişinin belirlediği tutarın %75’i oranında kredi sağlıyor. Bu kredi karşılığında ise sahibi olacağınız mülkün tapusuna satılamaz şerhi yani ipotek koyuyor. Olası kötü bir durumda kredilerinizi ödeyemez duruma gelmeniz halinde, kredi veren kuruluş; ipotek sayesinde evinizi satışa çıkartarak borcunuzu tahsil ediyor.

Peki, Konut Kredisi Başvuru Şartları arasında bulunan maddeler nelerdir?

Konut Kredisi kullanmak istediğiniz zaman ilk koşul; satın alacağınız konutun krediye uygunluğudur. Risk faktörleri incelemesinden başarıyla geçen bir konuta, bankalar tarafından finansman sağlanabilmektedir. Krediye uygun bir ev buldunuz, peki şimdi ne yapmalısınız ?

  • Nüfus cüzdanı fotokopiniz
  • Gelir belgeniz
  • İkametgâh belgeniz

Yukarıda belirttiğimiz belgeleri temin ederek, kredi kullanmak istediğiniz kuruma gidebilir ve ön başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru sonrasında kredi puanınız incelenerek, ipotek şerhi karşılığında almak istediğiniz evin uygunluğu da göz önünde bulundurarak olumlu veya olumsuz cevap alabilirsiniz. Bu konuda dikkat etmeniz gereken öğelerden birisi ise; Ekspertiz ücreti olmalıdır. Tüketici hakem heyeti tarafından belirlenen 250.00 Türk Lirası ekspertiz ücretini bazı bankalar dudak uçuklatacak rakamlarda talep edebiliyorlar. Kredi sağlayacak olan kuruma yasanın izin verdiği tutarı hatırlatmanızda ve buna uygun olarak ücret çıkarmaları konusunda uyarmanızda fayda var. Kredinizi kullandıktan ve evinizi aldıktan sonra, borcunuzun tümü bitene kadar ve borç bitiminde ipotek kaldırma işlemi yapana kadar, evinizi bir başkasına satamayacağınızı unutmayın.

ÖNEMLİ  Birden fazla kredi çekilebilir mi?
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ