Emlak Gündemi Haberleri – Şehir Emlak

Rahatsız Eden Komşu Nereye Şikâyet Edilir?

Rahatsız Eden Komşu Nereye Şikâyet Edilir?

Ülkemizde nüfus hızla artmakta ve işsizlik ve daha iyi şartlar sağlayabilme umudu ile doğu illerinden büyük metropollere sürekli göç olmaktadır. Bu sebepten dolayı birçok şehir çeşitli kültürlerden ve farklı yaşam tarzlarına sahip insanlara ev sahipliği eder. Bunu daha minimize edersek ilçeler, mahalleler, sokaklar ve nihayet binalar bu karma yerleşimden nasibini alır.

Öyle ki eskiden birbirini tanıyan hatta beraber büyüyen, yaşlanan komşular gitmiş, yerini birbirini tanımayan, kültürleri ve dünya görüşleri birbirinden farklı olan komşular almıştır. Durum böyle olunca da kişisel alanlarında sınırlı kalamayan insanlar en yakınlarında ki komşularının alanlarını işgal edip, onlara rahatsızlık vermeye başlamıştır. Bu rahatsızlık sadece bina içerisinde ki diyaloglara değil aynı zamanda gürültü gibi insanı huzursuz eden ve strese sokan birçok davranışa sebebiyet vermektedir.

Komşuluk ilişkilerinin bozulmaması adına çoğu zaman sabretmeyi tercih eden insanlar olduğu gibi, hiç uyarıda bulunmayıp direkt kavga, tartışma yoluna giden insanlar da mevcuttur. Bunun yanında bazı durumlarda verilen rahatsızlık öyle noktalara ulaşır ki kişi kayıtsız kalamaz. Örneğin üst katta oturan yeni evli komşunuzun evliliği hazmedemeyip eşine şiddet uygulaması ve bunu sürekli yapması binaya yayılan ağlama ve kırma dökme sesleri, bütün insanların huzurunu kaçırarak strese girmesine neden olabilir. Yahut küçük çocukları olan bir ailenin, çocuk bakımından bihaber olup gürültü yapan çocuklara doğru davranış biçimi ile müdahale edememesi ve sizin sürekli sabretmeniz sizi yıpratabilir.

Öncelikle empati yeteneği bu durumlar için son derece önemli, komşunuz ile kavga etmek en son isteyeceğiniz şey olmalıdır. Öncelikle diyalog kurup size rahatsızlık verdiklerini ve bu durumun sizi kötü yönde etkilediğini kendilerine anlatmanız gerekir. Tüm bu konuşmalara ve uyarılara aldırış etmiyor ise vermiş olduğu rahatsızlığı kanıtlayacak birkaç kanıt elde edip öncelikli olarak kendilerini kolluk kuvvetlerine yani polise şikâyet edebilirsiniz. Polis gelerek gerekli incelemelerde bulunur ve şikâyetinize yönelik sizlerle görüşerek rahatsızlığa ait kanıtı görmek ister. Komşunun vermiş olduğu rahatsızlık polis tarafından kabul gördüğü takdirde; kendilerini gözaltına dahi alabilme yetkileri vardır.

ÖNEMLİ  İmar Barışında Yapılan Hatalar

Bazı durumlarda ise polis dahi bir şey yapamaz ve eli kolu bağlı kalır. Bu durumda artık yapacak bir şey kalmamıştır. Binada aynı rahatsızlıktan muzdarip olan diğer komşular ile organize olarak imza toplayabilir ve topladığınız imzalar ile kendisine dava açabilirsiniz. Dava sürecinde ise rahatsızlık veren komşu için caydırıcı kararlar alınabilir bunlardan en önemlisi ise apartmandan ayrılmasının sağlanmasıdır.

 

Konuya benzer içerikli olarak aşağıdaki yazılar da ilginizi çekebilir:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Erdem dedi ki:

    Üst komşumuz 7/24ses yapıyor bundan dolayı kavga ettik mahkemelik olduk iki ay sonra çıktı ama halen aynısını yapıyor ne yapmalıyım

BİR YORUM YAZ