Emlak Gündemi Haberleri – Şehir Emlak

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu

Ülke genelinde yeni bir yapılanmaya girerek, doğal afet risklerine karşı geliştirilen ve bina revizyonlarının yanı sıra yıkım ve tekrar inşa gibi süreçleri içinde barından kentsel dönüşüm projeleri bir çok vatandaşın günlük yaşantısını olumlu veya olumsuz yönde etkilemekte. Mevcut ikamet ettiğiniz evinizin kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenilenme veya onarım kararının çıkmasının ardından, devlet mülk sahibine kira yardımı yaparak mevcut konutunun tekrar oturulabilir hale gelmesi için yapılan çalışmalar sürecinde geçen zamandaki kira bedelini ödemekte. Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu yapan kişilere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ödenek sayesinde, vatandaşların mağdur olmadan barınma ihtiyaçları karşılanması hedeflenmektedir.

Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu için gerekli olan belgeler ve kira yardımı sınırları nelerdir? Aşağıda madde madde açıklayacağımız bu bilgiler kafanızda oluşan soru işaretlerinin önemli bir çoğunluğunu yok edecektir.

  • Kira yardımı olarak verilecek olan ödeneğin üst limiti 680 Türk Lirası ve en uzun vadesi 18 aylık bir süreci kapsamaktadır.
  • Mevcut durumda 680 Türk Lirası olarak belirlenen kira bedeli TÜİK ( Türiye İstatistik Kurumu ) tarafından belirlenen TÜFE ( Tüketici Fiyatları Endeksi ) oranlarına göre güncellenmektedir.
  • 18 Aylık kira yardım sürecinin ilk 5 aylık kısmı taşınma masrafları gibi durumlar göz önünde bulundurularak peşinen ödenebilmektedir.
  • Bakanlık tarafından yapılan incelemeler neticesinde 18 Aylık süreci doldurmuş ve halen Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Başvurusu yapabilecek kişiler belirlenerek tekrar kira yardımı yapılabilinir.

Bu yardımdan faydalanabilmek için aşağıda yer alan maddeleri dikkatle incelemeli, gerekli olan evrakları tamamlayarak belirtilen kuruma müracaat etmeniz gerekmektedir.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Başvurusu için gerekenler;

  • Uygulama bölgesinde bulunan konutun riskli veya rezerv alanı olduğunu belirten resmi evrak ve tapu belgesi
  • Konutunuz kentsel dönüşüm sınırları dışında ise, riskli yapı tespit raporu ( yetkili resmi veya özel kurumlardan alınabilir ) ve tapu belgesi
  • Kimlik fotokopisi
  • Adres beyan belgesi
ÖNEMLİ  Kentsel Dönüşümde Devletin Sunduğu Destekler

Yukarıda belirtilen belgeler ile şehrinizde bulunan Kentsel Dönüşüm dairesine eğer yok ise çevre ve şehircilik bakanlığı müdürlüğüne başvuruda bulunarak işlemlerin başlamasını, kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu ile maddi destek alma sürecini başlatabilirsiniz.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ