Emlak Gündemi Haberleri – Şehir Emlak

2015 TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?

2015 TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ yani açılımı olan Toplu Konut İdaresi tarafından şuan Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde, devlet teşvikli ve kontrolü altında toplu konutlar yapılmaktadır. Belirlenen hazine arazileri üzerine yapılan bu inşaat üç farklı tipten oluşmakta ve halkın dar gelirli, orta düzey ve yüksek gelirli olarak sınıflandırılmış gruplarının tamamına hitap etmektedir. Bu güne kadar tamamladığı onlarca proje olan TOKİ’nin bundan sonraki süreçte hizmet vermeye devam edeceği ancak, dar gelirli ailelere hizmet yerine lüks konutlar yaparak yüksek gelirdeki aileleri hedef alacağı söylenmektedir. Bu bilgi henüz kesin olmamakla birlikte, kurumun dar gelirli aileler için geliştirdiği proje inşaatları halen devam etmektedir. 2015 Toki kuraları ne zaman çekilecek sorusunu etrafımızda sıklıkla duyar olduk. Bu soru karşısında sizleri aydınlatabilmek için Toplu Konut İdaresi ile yaptığımız görüşmeler sonunda; TOKİ Kuraları sabit bir zamanda ve aynı anda çekilmemektedir. Her projenin kendine özgü tarihi bulunmaktadır cevabını aldık. Yani kısaca özetlememiz gerekirse;

2015 TOKİ kuraları ne zaman çekilecek sorusu yerine 2015 Kayaşehir Toki ne zaman çekilecek diye sormak daha doğru sonuçlar elde etmemizi sağlayacaktır. Bölge ismi belirtmeden tarih sormak tüm Türkiye çapındaki projeleri içine alan bir soru olduğu için, kesin ve net bir cevabı bulunmamaktadır. Aramış olduğunuz il veya ilçedeki TOKİ inşaatı için kura dönemini internet üzerinde bulamadıysanız, Toplu Konut idaresi Başkanlığına telefon açarak dilediğiniz bilgiye rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

TOKİ Telefon Numarası: 0312 565 20 00 – 44 86 54

İstanbul’da yapımı devam eden Kayaşehir projesi için 2015 Toki kuraları ne zaman çekilecek sorusundan bahsetmişken cevabını da verelim. 400 Konuttan oluşan Kayaşehir projesinde, 23. Bölge Alt Gelir Grubu Konutları için kura çekimleri 06 Mayıs 2015 tarihinde yapıldı. Kura çekimleri esnasında Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün tarafından yapılan açıklamada;

ÖNEMLİ  TOKİ'den Ön Ödemeli Konut

“ Yılsonuna kadar 2.000 – 2.500 – 3.000 Aralığında ihale yapacağız. Türkiye’de ev sahibi olmayan kimse kalmayacak “ dedi.

Kayaşehir Toki için gerçekleştirilen kura çekimleri sonucu, ev sahibi olmaya hak kazanan kişi listesini aşağıda vermiş olduğumuz linke giderek görebilirsiniz.

Kayaşehir Toki Kura Sonuçları: http://www.toki.gov.tr/talep-ve-satis/479

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ